Στο αρχείο θα βρείτε επαναληπτικό διαγώνισμα στο μάθημα της Χημείας Α΄ Λυκείου. Η τράπεζα θεμάτων καταργήθηκε αλλά εκτιμώ ότι πολλοί καθηγητές στα σχολεία θα τη συμβουλευτούν για τα διαγωνίσματα του Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, το παρακάτω διαγώνισμα έχει αρκετά θέματα από τη τράπεζα (π.χ. οι ερωτήσεις τύπου σωστού-λάθους και κάποια ερωτήματα από το θέμα Δ).

 

Για να κατεβάσετε το επαναληπτικό διαγώνισμα στη χημεία Α΄ Λυκείου μαζί με τις απαντήσεις πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Επαναληπτικό διαγώνισμα χημείας Α΄Λυκείου-2015 (6974)

Επαναληπτικό διαγώνισμα χημείας Α΄ Λυκείου-2015

About the Author
Δρ Ιωάννης Σ. Καλαμαράς


Χημικός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών

 • Ανεμπόδιστος

  Ωραίο επαναληπτικό. Κάποιες διορθώσεις/επισημάνσεις:
  Α1:Εκτός από το γ και το α είναι σωστό.
  Δ3: Πρέπει να αναφέρεται στην εκφώνηση ότι με την προσθήκη δ/νης ουσίας δεν αλλάζει ο όγκος του δ/τος. (Αν και η συμπύκνωση δ/τος με προσθήκη δ/νης ουσίας δεν αναφέρεται στο σχολικό – εννοείται ότι χρειάζεται για Γ Λυκείου).
  Δ4: Δεν δίνεται το Αr θείου που χρειάζεται και στις απαντήσεις και υπολογίζεται το Μr K2SO4 λαμβάνοντας το Ar Κ=19 αντί 39 που είναι το σωστό.(η σωστή απάντηση είναι mK2SO4=17,4g.

 • Aντώνης

  Πολύ καλό επαναληπτικό(αν κι η τράπεζα δεν έχει πολύπλοκα θέματα)!Θα ήθελα να κάνω απλά μια μικρή παρατήρηση:στο Α1 εκτός από το Γ και το Α,σωστό είναι και το Δ,Se:K(2),L(8),M(18),N(6),καλύτερα το ερώτημα να ήταν πιο στοιχείο δεν ανήκει στην VIA ομάδα.