Το αγαπημένο μου παιχνίδι RPG (Role Playing Game) είναι το Diablo. Χωρίς βέβαια να έχω ασχοληθεί με πολλά τέτοια παιχνίδια, αν με ρωτούσαν ποιο είναι το αγαπημένο σου παιχνίδι, αναμφισβήτητα θα έλεγα το Diablo 2. Θυμάμαι στη Πάτρα που ήμουν φοιτητής, είχα πάρει έναν πολύ δυνατό υπολογιστή για την εποχή και έκανα το λάθος να εγκαταστήσω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για 2 εβδομάδες δε σκεφτόμουν τίποτα άλλο.

Μέρα νύχτα έπαιζα Diablo 2, οπού αφού το τερμάτισα με όλους τους δυνατούς χαρακτήρες, το βαρέθηκα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι για όποιους δεν γνωρίζουν επιλέγεις έναν χαρακτήρα (barbarian, Knight, Amazone κλπ) και ξεκινάς μια αποστολή προκειμένου να φτάσεις στο τέλος και να μονομαχήσεις με ένα Super κακό τέρας που πετά από παντού φωτιές και το μέγεθος του είναι επικών διαστάσεων. Στην αρχή του παιχνιδιού ο χαρακτήρας που έχεις επιλέξει έχει Level 0 και όσο μονομαχείς και νικάς τερατάκια ανεβαίνεις level.

Ο super κακός στο τέλος του παιχνιδιού είναι level 80. Για να μπορέσεις να τα βάλεις μαζί του πρέπει να είσαι στο ίδιο ή και παραπάνω level. Πως θα φθάσεις και εσύ level 80; Φυσικά με ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, νικώντας αντιπάλους, αφού κάθε νίκη που παίρνεις κερδίζεις experience και σε ένα συγκεκριμένο exp ανεβαίνεις level.diablo 3

Οι πανελλήνιες εξετάσεις στη Γ΄ Λυκείου είναι o Super κακός, ένα πολύ κακό τέρας το οποίο έχει τρομακτική δύναμη, μπορεί να σπάσει στομάχια από άγχος, να φέρει αϋπνίες και το οποίο  έχει level 80. Εσύ όταν ξεκινάς το παιχνίδι, θα πρέπει να επιλέξεις τον χαρακτήρα σου. θα πρέπει δηλαδή να επιλέξεις θεωρητική κατεύθυνση, θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση. Αφού επιλέξεις το χαρακτήρα σου ξεκινά το παιχνίδι που είναι μεγάλο, διαρκεί περίπου 3 χρόνια (Α – Γ΄ Λυκείου).  Για να μπορέσεις να νικήσεις το Super κακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι πρέπει να είσαι στο αντίστοιχο level. Πως θα φτάσεις στο αντίστοιχο level;  Φυσικά με ατελείωτες ώρες παιχνιδιού διαβάζοντας δηλαδή  θεωρία, λύνοντας ασκήσεις (οι εύκολες δίνουν χαμηλό exp οι δύσκολες δίνουν περισσότερο exp). Αν μονομαχήσεις με το τέρας και έχεις μεγαλύτερο level, έχεις δηλαδή διαβάσει από Α΄ Λυκείου πολλή θεωρία  έχεις λύσει εκατοντάδες ασκήσεις τότε θα το κερδίσεις. Αν όμως όχι τότε το τέρας θα υπερτερήσει. 

Για αυτό λοιπόν παιδιά, κερδίστε exp διαβάζετε θεωρία, λύνετε τις ασκήσεις που σας προτείνουν οι καθηγητές σας, ξεκινήστε σωστή και οργανωμένη προετοιμασία από Α΄ Λυκείου, μην αφήνετε κενά,  ανεβείτε level για να μπορέσετε να μονομαχήσετε το Super κακό τις πανελλήνιες. Το παιχνίδι είναι μεγάλο, αλλά έχει και το πλεονέκτημα του. Δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που σε στηρίζουν (γονείς) και βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι και θα σε εκπαιδεύσουν να ανέβεις level... Οι καθηγητές σου

About the Author
Δρ Ιωάννης Σ. Καλαμαράς


Χημικός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών